Fem tips når du trenger lån på dagen

Når man skal låne penger, så har man ofte et behov for at pengene kommer kjapt inn på konto. Enten fordi man er med på en budrunde på en bruktbil, eller fordi det haster med å betale en regning.

Uansett hva du trenger pengene til, så er noen ting du må være klar over dersom du vil ha penger utbetalt raskt. Heldigvis er det egentlig ikke så mye som skal til – så lenge du vet hva du skal se etter hos bankene.

1. Velg riktig bank

Når man skal finne et forbrukslån online, så har man svært mange banker å velge imellom. Det skal altså ikke stå på utvalget, men det er som i alle andre bransjer.

Noen tilbyr gode og rimelige tjenester, mens andre befinner seg i stikk motsatt ende av skalaen. Siden vi i denne artikkelen i utgangspunktet ønsker å skaffe oss et lån på dagen, så er det effektiviteten ved banken vi skal fokusere mest på. For det er slettes ikke slik at alle banker i 2018 klarer å utbetale et lån samme dag som man søker om det.

Men hvordan vet man hva som er riktig bank? Det er dessverre ikke noe enkelt svar på det. Det beste man kan gjøre er å se etter hva banken selv skriver på nettsidene om utbetalings- og behandlingstid på søknadene.

De bankene som kan utbetale lån på dagen vil ofte skryte av dette, og da vil man tydelig finne denne informasjonen på nettsiden.  Man kan også ringe banken for å høre om dette faktisk lar seg gjøre, og dette er nok den aller sikreste måten å gjøre det på.

2. Søk om et lån på under 50 000 kroner

Jo høyere beløp man snakker om, jo større er risikoen for bankens del. Nettopp derfor vil man som regel måtte gjennom en «ekstra sikkerhetssjekk» dersom man skal ta opp et lån på over 50 000 kroner.

Dette er ikke noe problem i seg selv, men siden man da gjerne må få søknaden bekreftet og verifisert «manuelt» av et ekte menneske, så blir det noe ventetid. Er det for eksempel helg eller helligdag, så vil man da ikke kunne regne med å få utbetalt lånet samme dagen.

Men mange banker har en grense som etter vår erfaring går ved rundt 50 000 kroner inkludert Thorn. Det betyr at lån på under denne summen som regel vil bli behandlet automatisk. Enklere forklart betyr det at lån på under denne summen utbetales så snart man har signert søknaden, uten ytterligere menneskelig involvering. Nettopp derfor anbefaler vi at man ikke søker om de helt store summene hvis man er avhengig av å få kloa i pengene relativt kjapt.

3. Ha BankID klart

BankID er nærmest et krav hvis man skal søke forbrukslån i en norsk bank i dag. De færreste banker vil ta seg bryet med å sende deg en bunke med papirer i posten, og de fleste vil nok helst unngå dette selv. Derfor er det bare å finne frem BankID-brikken først som sist, eller mobiltelefonen dersom du bruker BankID på mobil.

Du kommer nemlig til å måtte bruke BankID opptil flere ganger i løpet av søkeprosessen. Først for å identifisere deg selv når du søker, slik at banken kan hente inn relevante opplysninger fra deg gjennom kredittbyråer, Skatteetaten og så videre. Deretter kommer du også til å trenge BankID for å signere på søknaden dersom du får den innvilget. På denne måten har man forenklet en prosess som tidligere tok flere dager (eller uker!). Og da er mulighetene for å få et forbrukslån på dagen langt større enn hva de var før.

4. Søk tidlig på morgenen

Søker man om et forbrukslån sent på kvelden og forventer at pengene kommer inn på konto med en gang, så vil man trolig bli skuffet. I tillegg til utfordringer som søknadsbehandling, signering og så videre, så er det vanligvis en ventetid på overføring mellom banker. Dette har du nok merket dersom du har overført penger til en bekjent som har konto i en annen bank enn din egen. Dette gjelder nok også for forbrukslån og andre lånetjenester.

Skal du være sikker på at pengene kommer inn på konto samme dag som du søker om lånet, så vil det derfor lønne seg å søke tidlig om morgenen i følge Lånpådagen.org. Da kan du være sikker på at søknaden blir godkjent innen kort tid, samtidig som du vet at utbetalingen er på vei.

5. Bruk et kredittkort i stedet

Frem til nå har vi kun snakket om hvordan man kan få seg et forbrukslån på dagen, og hva som skal til for å få dette. Men finnes det egentlig ikke noen andre alternativer som kanskje er mer gunstige? Jo, i alle fall hvis man allerede har tilgang til dem.

Den desidert beste måten å skaffe seg penger på dagen på, er hvis man har et kredittkort. Da har man allerede tilgangen til en viss sum – kanskje opp mot 150 000 kroner hvis man har høy kredittgrense.

Har man allerede et kredittkort, så anbefaler vi dette fremfor et forbrukslån. Men hvis man ikke har det og må begynne å søke om dette, så er man like langt. Da må man nemlig vente på at kortet dukker opp i posten før man får kloa i pengene. Og med en ventetid på opp mot en uke før man får et slikt kort, så er det naturligvis et forbrukslån som står igjen som det beste alternativet.

Sjekk også ut disse tipsene til hvordan du får en billigere ferie. Husk at noen kredittkort leveres med gratis reiseforsikring, så fremt du betaler turen med kortet.